︎
COMMISSIONS



LE BICOQUE Restaurant / Biarritz 2015
With Anyway Studio ︎
Client : Le Bicoque
Photos : Stéphane Vignal



Anyway Studio created an artistic installation in the restaurant “LE BICOQUE” in Biarritz.
Under shape of a huge sculpture elaborate in situ, artists fixed it directly on a wall inside.

All the pieces selected by the artists for the creation of this lettering, come from the private collection of Frederic Mathieu, collector of antiquities, but also owner of the place.
He amassed throughout his entire life these pieces, with a big monetary and sentimental value.
(Old Clocks, pieces from printing machine, oil lamps, metal boxes, pulley and ropes)

The artistic direction of this project was born as an obvious fact, under the theme of famous “nautilus”. The creation of this unique work took three days during witch three artists juggled between drill, brush and spray paint, changing cap to become one by one bargain hunter, art director or simple worker.


Le studio Anyway a réalisé une installation artistique sous forme de sculpture grand format dans les locaux du restaurant «LE BICOQUE» à Biarritz. Construite et élaborée in situ, celle-ci fut fixée directement au mur.

Toutes les pièces sélectionnées par les trois artistes pour la confection de ce lettrage proviennent de la collection privée de Frederic Mathieu, amateur d’antiquités et d’objets de collection, mais aussi propriétaire du lieu. Il a amassé durant toute sa vie ces pièces d’une grande valeur monétaire et sentimentale. (Horloges, pièces d’imprimerie, lampes à pétrole, boîtes en métal, poulie et cordages.)

La direction artistique de ce projet est née comme une évidence, sous le thème du célèbre «Nautilus» de Jules Vernes. La création de cette œuvre unique a duré trois jours durant lesquels les trois artistes on jonglé entre la perceuse, le pinceau et la bombe, changeant de casquette pour devenir tour à tour chineur, directeur artistique ou simple ouvrier.








All rights reserved / Stéphane Opéra ©2020